frankfurt kerstmarkt
Nieuws

De mooiste kerstmarkten dichtbij

Veel eten, cadeautjes uitpakken, proeven van jenever of glühwein, gezellige kerstfilms bekijken en kerstmarkten bezoeken: zo kan je de kerstperiode het best omschrijven. Vooral kerstmarkten bezoeken behoort bij velen tot hun verlanglijstje. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste kerstmarkten dichtbij die absoluut de moeite waard zijn om eens een bezoekje te brengen?

Keulen (Duitsland)

Het is een van de bekendste in Europa, maar ook een van de grootste: tot de mooiste kerstmarkten behoort zeker die van Keulen. Dankzij NMBS sta je er met de Thalys al op een kleine 2 uur. Keulen is tijdens de kerstperiode een echte sprookjesstad waar je niet één, maar zes kerstmarkten kan bezoeken. Snoep, speelgoed, meubilair, eten: je vindt het er overal.

De kerstmarkt in Keulen opent op 27 november 2017 en eindigt op 23 december 2017. Dankzij NMBS sta je er met de Thalys al op een kleine 2 uur.

keulen kerstmarkt

Düsseldorf (Duitsland)

Fans van glühwein moeten in Düsseldorf onder meer op de Marktplatz, Sternchenmarkt en Heinrich-Heine-Platz zijn. De stad staat er een dikke maand op z’n kop met versieringen, lichtjes, een schaatsbaan, een reuzerad en een poppentheater. De kerstmarkt van Düsseldorf kenmerkt zich door de kastanjebomen die behangen zijn met duizenden lampjes.

De kerstmarkt in Düsseldorf kan je bezoeken tussen 23 november 2017 en 30 december 2017.

Rijsel (Frankrijk)

In het Noord-Franse Lille, of Rijsel, kan menig kerstliefhebber zijn hart ophalen tussen de 80 kraampjes, het 50 meter hoge reuzenrad en de 18 meter hoge kerstboom. De 3900 winkels en boektiekjes van Rijsel bezorgen je de meest ultieme kerstshopervaring.

Zin om te vertrekken? Boek hier snel en voordelig je Thalysticket!

lille kerstmarkt

Frankfurt (Duitsland)

Het is een van de oudste kerstmarkten van Duitsland, maar het is nog steeds een winterwonderland dankzij prachtige kerstdecoraties. Geniet er op iedere hoek van heerlijke glühwein, lokale gerechten, nostalgisch speelgoed en veel meer.

De kerstmarkt in Frankfurt kan je bezoeken tussen 27 november en 22 december 2017.

Brussel (België)

Wie niet buiten onze langsgrenzen wil treden om een indrukwekkende kerstmarkt te aanschouwen, kan terecht op de kerstmarkt van Brussel. Het is niet voor niets het mooiste plein van Europa waar je tussen de meer dan 240 kraampjes kan kuieren. Geniet er van de grote verlichte kerstboom, de unieke klank- en lichtshows, de overdekte ijspiste, lichtstoeten en kermisattracties.

In Brussel kan je voor de kerstmarkt terecht tussen 24 november en 31 december 2017.

brussel kerstmarkt

Brugge (België)

Middeleeuwse gebouwen en smalle steegjes in combinatie met dennengeur, duizenden lichtjes, glühwein en warme wafels: tot een van de mooiste kerstmarkten dichtbij mag die van Brugge niet ontbreken. Tussen 24 november 2017 en 2 januari 2018 kan je de kerstsfeer opsnuiven in Brugge.

Previous Post Next Post

You Might Also Like