Witte-sneakers-onderhouden
Nieuws

Witte sneakers onderhouden

Witte sneakers zijn echte must haves in 2016 en ze zijn dan ook niet weg te denken uit het straatbeeld. Helaas zijn ze ook gevoelig aan plekken die moeilijk te verwijderen zijn. Of heb je soms last van krassen in je lederen schoenen? Wij geven je alvast enkele tips hoe je witte sneakers onderhouden kan.

Bescherming

Voor je je nieuwe sneakers de eerste keer draagt, gebruik je het best een spray met een beschermend effect. Die zorgt ervoor dat je vlekken op voorhand vermijdt en minder problemen hebt achteraf om ze te verwijderen. Zo’n beschermende spray vind je bij je lokale schoenenwinkel of online bij Brantano.

Lederen schoenen

Heb je soms last van opvallende krassen in je lederen schoenen? Geen nood, want die kunnen weggewerkt worden met een eenvoudige vaseline. Smeer een klein beetje vaseline op een stukje stof en wrijf ermee op je lederen schoen.

Wil je vlekken verwijderen van je lederen witte sneakers? Gebruik dan witte tandpasta zonder gel en breng dat aan met een oude tandenborstel. Je haalt er best de veters uit zodat die niet te nat worden. Na 10 minuten te laten indringen, haal je de tandpasta eraf met een vochtige doek. Zijn ze niet volledig proper? Herhaal dan deze handelingen tot ze weer volledig wit zijn.

Een andere tip om vlekken te verwijderen is door gebruik te maken van baking soda. Meng de baking soda met wat water in een kommetje. Blijf dit mengen tot je een soort van pasta hebt. Wrijf die pasta over de volledige schoen en schrob ze schoon met een schuursponsje. Daarna verwijder je de baking soda met een vochtige doek. Herhaal indien nodig.

Stoffen schoenen

Stoffen schoenen behandel je best met een kleurhersteller. Verwijder eerst stof en vuil van je schoenen en gebruik daarna de kleurhersteller. Deze wordt vaak verpakt in een flacon. Schud het flacon goed voor je deze aanbrengt op je schoenen. Doet dit in een draaiende beweging en laat het 10 minuten drogen. Als er nog overblijfselen achterblijven, wrijf deze dan uit met een zachte doek.

Stoffen schoenen kan je ook een wasbeurt geven door ze in de wasmachine te stoppen. Opgelet, steek je schoenen dan wel in een stoffen zakje zoals een waszak. Was ze wel zeker niet te warm of ze gaan kapot.

Witte-sneakers-onderhouden.Stoffen-schoenen

Met deze tips kan je zo weer je witte sneakers onderhouden. Zo blijven ze altijd stralend wit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like